Zang- en Oratoriumvereniging Raalte zet nieuwe koers in met nieuwe dirigent

Al ruim 75 jaar neemt de Zang- en Oratoriumvereniging Raalte een vaste plaats in binnen cultureel Raalte. Echter, zoals bij vele koren is het aantal leden in de loop der jaren afgenomen, en de gemiddelde leeftijd van de koorleden toegenomen. Dit heeft ons ertoe gebracht een nieuwe weg in te slaan.

De grotere Oratorium werken (zoals bijvoorbeeld de Johannes-Passion en de The Messiah) behoren tot het verleden. We gaan ons richten op wat kleinere klassieke composities, waarbij zowel geestelijk als wereldlijk repertoire gezongen zal worden. We denken daarbij bv. aan Engelse koormuziek, of muziek van Haydn met piano en strijkers.

Dit gaan we doen onder de enthousiaste leiding van onze nieuwe dirigent: Gonny van der Maten. Zij is de opvolger van Sander van den Houten, die ruim 10 jaar ons koor heeft geleid. Gonny heeft een lange ervaring als organist en sinds ruim 10 jaar ook als dirigent van diverse koren.

We zijn het nieuwe jaar met vertrouwen begonnen en we hopen op zondag 27 oktober van dit jaar ons eerste concert-nieuwe-stijl te kunnen geven in de Plaskerk te Raalte.

Wilt u meer weten over onze nieuwe dirigent? Kijk dan in het menu bij "Dirigent".

 

Nieuwe leden zijn van harte welkom, enige zangervaring is vereist, evenals liefde voor mooie koormuziek

Inlichtingen en aanmeldingen:

Voorzitter: Marie José ter Heerdt, tel. 06-31333253 en mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Secretaris: Yolande van Nieuwburg, tel. 06-36395894 en mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Samenstelling koor:

De Zang- en Oratoriumvereniging Raalte bestaat momenteel uit 37 leden; 10 sopranen, 17 alten, 6 tenoren en 4 bassen.


Bijwonen repetitie avond?

Houdt U van zingen in een goed en gezellig koor, dan bent U van harte uitgenodigd om op een repetitie avond te komen luisteren en/of  mee te zingen. Het verplicht U tot niets. Van harte aanbevolen; zingen maakt blij!
De repetities zijn op maandagavond in het Parochiecentrum, Kerkstraat 13, 8102 EA Raalte. Wij beginnen om 19.30 uur. De repetitie duurt tot 21.30 uur.